Adobe Premier tips

IGM har kurs i Adobe premier og med vekt på å lage gode innholdsvideo. Du trenger kanskje noen tips etter endt kurs også 🙂 Har du gode tips så del dem gjerne med oss.

1. Premiere Pro tips: Bruke adjustment layers

For å bruke den samme effekten på flere klipp – f.eks. bruke en konsistent fargekvalitet på en scene – så kan du lime inn effekten på hvert klipp. Men dette kan bli litt ekstra jobb, da er det smart å bruke et justeringslag, sparer både tid og jobb:-)

For å legge til et justeringslag, klikk på New item og velg adjustment layer. Det vil vises i søppelbøtta din. Dra den til tidslinjen, foran alle klippene som du vil skal bruke dette laget, og legg deretter den. Alle klippene nedenfor blir justert av disse effektene.

2. Synkronisere flere filer klipp

Hvis du vil synkronisere to klipp – for eksempel et videoklipp med kameralyd og en separat innspilt bom -mikrofon – kan du stille dem opp manuelt. Men det er en raskere, automatisert teknikk.

Legg begge klippene på tidslinjen, velg deretter begge, høyreklikk og klikk på Sync. Velg Lyd i popup-vinduet. Premiere vil analysere begge lydspor og vise deg dem. Du kan deretter koble fra og slette kameralyd, slå sammen videoen din med din foretrukne lyd og dra det sammenslåtte klippet inn i søppelbøtten for å bruke det senere.

3. Lage dine egne kortkommandoer i Premier

Som alle Adobe programmer om du jobber i InDesign, Photoshop, Illustrator, Rush eller Premier så jobber du raskere når du kan kortkommandoene. Heldigvis har Premiere en side der du kan se alle snarveiene og endre dem. Klikk på Premiere Pro> Tastatursnarveier på den øverste linjen.

Denne siden viser et layout på tastaturet, merket med hva hver tast gjør. Klikk på endringstastene (Shift, Alt, Cmd, etc.) for å se hva andre taster gjør ved siden av dem. Og hvis du vil legge til eller endre snarveier, drar du funksjonen fra kommandomenyen til diagrammet