Frode Aleksander Rismyhr ny kommunikasjonssjef i IGM

Et av Norges kreative kunnskapssentre innen digital og grafisk kommunikasjon har fått ny kommunikasjons- og markedssjef. Frode Aleksander Rismyhr (43) gleder seg til å gå «all in» hos IGM (tidligere Institutt for grafiske medier og Designskolen IGM).

– Det å få bidra med utvikling for et så tradisjonsrikt brand på utdanning innen digitale medier, design og kommunikasjon, er en real «once in a lifetime»-sjanse, sier Rismyhr.

Kunnskapssenteret har nylig flyttet hovedkvarteret til innovasjonshuben Oslo Epicenter, et steinkast fra Karl Johans gate.

– Det oser av lidenskap, kreativitet og stolthet – av både folk, fag og produkt i IGM. Jeg ser frem til å ta kunnskapssenteret til nye høyder. Vi skal være en viktig bidragsyter til kompetanseheving i arbeidslivet.

SE ALLE DELTIDSSTUDIER HOS IGM

Rismyhr har bakgrunn som kommunikasjonsarbeider, innholdsprodusent, generalsekretær, lærer på høyskole og universitet, lobbyist mot Stortinget og regjering, entreprenør og kaospilot i en rekke virksomheter i Norge og Norden. Han har jobbet både i ideell, offentlig og privat sektor, ulike produksjonsselskap og i eget PR-selskap. Han omtaler seg selv som en potet:

– Jeg elsker dette universet. Kommunikasjon får ting til å skje. Den skaper verdier, beveger, utvikler, bygger kultur og identitet. Og verktøykassa er gedigen!

Fra kulturbransjen

I ryggsekken har han 20 års erfaring med strategisk PR og kommunikasjon, interessepolitikk, pressearbeid, branding, innholdsproduksjon, video/foto, sosiale medier, netthandel, entreprenørskap, omdømme og forretningsutvikling, prosjektarbeid, undervisning, ledelse, konferanser og events.

SE HVILKE SPENNENDE KURS DU KAN VELGE I HOS IGM

En funfact er at han også har spilt show på gamle Dizzie Showteater i Oslo med Ivo DaCapo. Komigruppen solgte nesten 160.000 sommershow-billetter i Sandefjord.

– Jeg har også jobbet som regissør i mange år. Og noe skikkelig kult er at jeg har stått for den norske oversettelsen av Shrek The Musical.

REVYSUKSESS: Ved siden av å jobbe med PR og kommunikasjon har Frode Aleksander Rismyhr jobbet som skuespiller og regissør.

«10-åring» klar for mastergrad

IGMs nye kommunikasjonssjef har to bachelorgrader fra Handelshøyskolen BI, Høgskolen i Innlandet, Norges Musikkhøgskole, Høgskulen i Volda, Høyskolen Kristiania og Universitetet i Sørøst-Norge. På CV-en står også videreutdanning i ledelse, coaching, politikk og entreprenørskap. Nå er en master i journalistikk og kommunikasjon under oppseiling.

LES OGSÅ: DERFOR FIKK HAN JOBBEN

– Som 10-åring drev jeg min egen lokalavis, Rismyhr-Stikka, i bygda der jeg vokste opp. Som liten journalist hadde jeg 150 betalende abonnenter. Nå er det på tide å ta skrittet fullt ut med en master og vise alle tanter, onkler og naboer at årsabonnementet hos det lille mediehuset har gitt avkastning, ler Rismyhr.

– Det er alltid noe nytt å lære. For meg er det en slags hobby med påfyll.

LÆR INDESIGN OG LAG MAGASINER OG LEKKERT MATERIELL FOR SKJERM OG TRYKK

INTERESSEPOLITIKK: Frode Aleksander Rismyhr har lang erfaring fra interessepolitikk og synlighetsarbeid for både ideell og privat sektor.

Kreativt mekka

Når han som leder for kommunikasjon og utvikling har lykkes med en vekst i omsetning på 20 millioner kroner i en virksomhet, gått fra 0 – 30 ansatte eller økt medlemstallet med 20 000 i en organisasjon er det kremmeren, kreatøren og relasjonsbyggeren som har fått fritt spillerom, mener den påtroppende IGM-sjefen.

– Det blir utrolig spennende å jobbe i miljøet ved Epicenter Oslo med så mye kunnskap, kreativitet og innovasjon under ett tak. Et slags mekka for oss som er astronauter på idéutvikling, kommunikasjon og medieteknologi.

Rismyhr er ydmyk overfor den nye arbeidsplassen.

– For et kremlag jeg skal jobbe sammen med. En drøss kanonflinke folk fra både inn- og utland. Jeg er starstruck! Og livredd.

Sammen med Høgskulen i Volda skal han også få lede og utvikle en rekke høyskolestudier i Oslo.

– Med en av Norges mest anerkjente institusjoner for utdanning i medier, kommunikasjon og journalistikk på laget må det bli fenomenalt spennende!

– Med hjartet på rette staden

Det er hele pakka som trigger Rismyhr.

STIKK INNOM FRODE ALEKSANDER PÅ LINKEDIN

– Jeg digger få brukt hele meg. Formidleren og inspiratoren. Kreatøren og merkevarebyggeren. Pedagogen og entreprenøren. Kremmeren og kommunikatøren. Coachen, relasjonsbyggeren og samtalepartneren. Mediefreaken, skriveren og videoprodusenten. Regissøren og skuespilleren kommer også godt med når historie skal fortelles og mennesker forstås.

BLI BEDRE KJENT MED IGM

Men viktigst, sier Rismyhr:

– Jeg gleder meg til å se enkeltmenneskene, lytte, lære og la meg inspirere av tusenvis av flotte folk med «hjartet på rette staden»!

1 kommentar

  1. Derfor fikk han jobben - IGM på 12/09/2023 kl 12:02

    […] Aleksander Rismyhr startet i jobben som kommunikasjonssjef i midten av IGM i august og har allerede satt spor. Med friske øyne, energi […]