Tips til design av din CV

CV-en din er kanskje et av de viktigste designprosjektene dine. Når du skal sende ut en CV til potensielle arbeidsgivere, er det nesten som å sende fra seg et personlig fingeravtrykk. CV-en skal representere deg, og derfor er det viktig at den er best mulig.

På samme måte som du ville kledd deg i pene klær før et jobbintervju, er det viktig at CV-en fremstår som presentabel. En moderne CV er ikke nødvendigvis bare et dokument med tekst, svart på hvitt. Den kan også ha et lekkert design som gjenspeiler kvalifikasjonene dine!

Mange ønsker å lage en kreativ CV som skiller seg ut i bunken. InDesign passer utmerket godt til å lage ditt design sammen med andre Adobe programmer. Det er lov å leke seg med ulike fargevalg, oppsett og fonter. Vi skal nå se nærmere på hvordan du kan designe en moderne CV!

Fang oppmerksomhet med CV-ens overskrift

Dersom du starter CV-en din med en tydelig og synlig overskrift, bidrar du til at den tiltrekker seg oppmerksomhet og blir mer minneverdig. Og nettopp dette er viktig, siden CV-en sannsynligvis bare er én av mange arbeidsgiveren mottar.

Du kan gjerne inkludere noen korte nøkkelord under navnet ditt, for eksempel for å fremheve yrkestittel. 

Bruk farger

Dersom du virkelig ønsker at CV-en din skal skille seg ut, kan vi anbefale å eksperimentere med farger. Her er det viktig å ikke overdrive – hold deg gjerne til en fargepalett bestående av to til tre farger maksimalt, slik at CV-en fremstår ryddig og oversiktlig.

Ha gjerne én bakgrunnsfarge og én farge på overskriftene, mens resten av teksten er svart eller hvit. Da vil du få en ryddig CV, og fokuset dras ikke bort fra selve innholdet.

Farger som blått er populært å bruke på CV-en. Dette er en behagelig farge som utstråler seriøsitet. Det er imidlertid lov å prøve seg frem! Benytt deg helst av farger som passer sammen, for et best mulig resultat.

Fremhev viktig informasjon

Når du designer en CV kan du gjerne fremheve viktig informasjon. Dette kan for eksempel gjøres med rammer, sirkler, linjer eller lignende. 

Viktig informasjon kan for eksempel være tidligere erfaring, utmerkelser, utdannelse, frivillig arbeid eller lignende.

Benytt en CV-mal

Dersom du sliter med å finne inspirasjon til å lage en unik og lekker CV, finnes det mange flotte maler som kan brukes. Du kan velge og vrake blant ulike CV-design, og laste ned det som passer deg best.

Dersom du søker etter CV-mal på nett, vil du kunne finne både gratis og betalte alternativer. Det viktigste er at du finner en stil som representerer deg.

Ta bransjen i betraktning

Når du skal designe en CV, er det også viktig å tenke over hva slags bransje du søker jobb i. Dersom du søker jobb som grafisk designer, fotograf eller andre kreative yrker, er det kanskje litt mer rom for å leke seg med design.

Dersom du skal søke på en kreativ jobb, vil en kreativ CV med et unikt design kunne gi arbeidsgiver en forsmak på hva du er god for. Skal du søke jobb som lastebilsjåfør eller personlig trener, er kanskje ikke CV-design like avgjørende.

Design en CV på 1-2-3

Enten du ønsker å lage en enkel og minimalistisk CV eller en CV med lekre farger, finnes det mye inspirasjon å hente på nett. Du kan dessuten få litt drahjelp ved å velge en mal.

Lag en CV som sørger for at du og dine kvalifikasjoner stikker seg ut i bunken. Kanskje ditt CV-design kan avgjøre fremtiden din?

Artikkelen er laget til IGM fra dintekstforfatter.no